In bepaalde hoeken van de wereld staat de vrijheid om jezelf uit te drukken door middel van tatoeages voor unieke uitdagingen. Landen waar tatoeages verboden zijn, verwijzen naar een lijst met plaatsen waar de praktijk van body art te maken krijgt met wettelijke beperkingen. Omdat tatoeages wereldwijd een omarmde vorm van zelfexpressie blijven, is het interessant om de culturele en wettelijke landschappen te verkennen die sommige landen ertoe aanzetten om deze eeuwenoude traditie te verbieden. In dit artikel duiken we in de lijst met landen waar tatoeages verboden zijn en proberen we de verschillende redenen achter dergelijke beperkingen te begrijpen, evenals de implicaties voor personen die hun lichaam willen versieren met inkt. Laten we de verschillende houdingen en regelgevingen rondom tatoeages over de hele wereld ontdekken.
Landen waar tatoeages illegaal zijn
1. Iran
Afbeelding: Shutterstock
De laatste jaren is het tonen van tatoeages of het laten tatoeëren een gevoelig onderwerp geworden in Iran, waar leiders en overheidsfunctionarissen tatoeages openlijk associëren met duivelsaanbidding en ze beschouwen als symbolen van verwestering, en zich fel verzetten tegen dergelijke praktijken. Het land heeft een verbod op tatoeages en stekelige kapsels ingevoerd, omdat ze deze in directe tegenspraak met islamitische regelgeving beschouwen. Bezoekers aan Iran wordt ten zeerste aangeraden om uiterst voorzichtig te zijn met het tonen van welke vorm van inkt dan ook, vooral als het religieuze connotaties heeft, aangezien autoriteiten strikte interpretaties van de sharia-wetgeving handhaven.
2. Turkije
Afbeelding: Shutterstock
Hoewel tatoeages niet verboden zijn in Turkije, zijn de belangrijkste autoriteiten van het land de laatste tijd minder vriendelijk geworden tegenover body art. De hoogste religieuze instantie in Turkije heeft een religieuze uitspraak uitgevaardigd, bekend als een Fatwa, waarin moslims met tatoeages worden geadviseerd om ze weg te doen of om vergiffenis te vragen aan God als ze ze niet kunnen verwijderen.
Het directoraat voor religieuze zaken van Turkije, ook wel Diyanet genoemd, stelde in zijn verklaring dat alle vormen van lichaamsversiering, zoals tatoeages en het verwijderen van gezichtshaar of wenkbrauwen, verboden zijn volgens de leringen van de profeet Mohammed.
Hoewel tatoeages populair zijn in het officieel seculiere Turkije, vooral onder jongeren in stedelijke gebieden, is er steeds meer afkeuring van hoge ambtenaren en religieuze autoriteiten.
3. Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
Afbeelding: Shutterstock
In de VAE, met name in Dubai, bestaat een diverse expatgemeenschap. Hoewel tatoeages niet strikt verboden zijn, zijn er richtlijnen die de nadruk leggen op openbare fatsoensnormen. Of moslims tatoeages kunnen laten zetten is nog steeds een onderwerp van discussie, maar de meesten van hen, als ze er al een laten zetten, geven er de voorkeur aan om ze niet in het openbaar te laten zien. Sommige openbare ruimtes vereisen mogelijk bedekkende tatoeages en bepaalde ontwerpen, met name die met religieuze of aanstootgevende symbolen, kunnen tot complicaties leiden. Hoewel buitenlanders over het algemeen niet worden gestraft voor het laten zetten van tatoeages volgens het islamitische dresscodebeleid in de VAE, beschouwt de General Authority of Islamic Affairs and Endowment tatoeëren als een vorm van zelfbeschadiging en staat het alleen toe als het wordt uitgevoerd door een erkende arts. Bovendien riskeren getatoeëerde toeristen die federale wetten in de VAE overtreden een potentieel levenslang verbod om te bezoeken.
Snelle tip
Neem contact op met de ambassade van uw land in het land van bestemming voor advies over de lokale wetgeving en om op de hoogte te blijven van mogelijke wijzigingen in de regelgeving.
4. Noord-Korea
Afbeelding: Shutterstock
Hoewel bepaalde tatoeages in Noord-Korea zijn toegestaan, gelden er strikte regels. Alle zichtbare tatoeages in het land moeten ofwel bewondering voor de Kim-familie (leiders) uitdrukken of een goedgekeurde politieke betekenis hebben. Als u tatoeages hebt die niet aan deze criteria voldoen, kunt u worden gedeporteerd of zelfs een gevangenisstraf krijgen.
5. Zuid-Korea
Afbeelding: Shutterstock
In Zuid-Korea is er meer vrijheid vergeleken met Noord-Korea, maar beide landen hebben vergelijkbare regels over tatoeages – technisch gezien zijn ze illegaal. Volgens de lokale wetten mochten alleen artsen tatoeages zetten, maar nu mogen gecertificeerde schoonheidsspecialisten ook permanente make-up tatoeages aanbrengen vanwege recente veranderingen.
6.Sri Lanka
Afbeelding: Shutterstock
Wanneer u door Sri Lanka reist, is het essentieel om op te letten op tatoeages met boeddhistische symbolen, omdat ze als aanstootgevend kunnen worden beschouwd. Tatoeages die elementen van de boeddhistische cultuur of de Boeddha zelf afbeelden, kunnen worden gezien als cultureel ongevoelig en godslasterlijk, wat kan leiden tot ernstige gevolgen, waaronder arrestaties. Sri Lanka heeft sterke boeddhistische overtuigingen en de overheid is bijzonder gevoelig voor elke vermeende schending van hun religie, vooral wanneer het gaat om buitenstaanders die tatoeages met belangrijke culturele en religieuze symboliek laten zien.
7.Thailand
Afbeelding: Shutterstock
Net als Sri Lanka wordt Thailand strenger voor toeristen die tatoeages dragen die gerelateerd zijn aan religie. De Thaise overheid beschouwt religieuze tatoeages als cultureel ongepast en gelooft dat ze geen respect tonen voor inheemse religies. Niet-religieuze tatoeages zijn echter over het algemeen acceptabel in beide landen, aangezien ze populaire toeristische bestemmingen zijn geworden en de lokale bevolking doorgaans gastvrij en accepterend is tegenover buitenlanders met tatoeages.
8.Vietnam
Afbeelding: Shutterstock
Vroeger werden tatoeages in Vietnam in verband gebracht met criminaliteit en was het hebben van een tatoeageshop verboden. Echter, beïnvloed door wereldwijde trends, zijn de houdingen veranderd en groeit de tatoeage-industrie. In plattelandsgebieden kunnen oudere denkbeelden tatoeages nog steeds negatief bekijken, dus het kan verstandig zijn om ze te bedekken. Als je nieuwe tatoeage problemen heeft met de genezing tijdens het reizen, zoek dan een gespecialiseerde studio in grote steden om infecties te voorkomen. Ondanks eerdere stigma’s, wordt Vietnam steeds meer geaccepteerd van tatoeages, vooral in stedelijke gebieden die beïnvloed worden door internationale trends. Geef altijd prioriteit aan het verzorgen van je tatoeage om mogelijke problemen tijdens je reizen te voorkomen.
Snelle tip
Wanneer u naar een vreemd land reist, is het verstandig om de basiszinnen in de lokale taal te leren. Zo kunt u gemakkelijker communiceren over mogelijke interacties met betrekking tot uw tatoeages en uw bedoelingen op respectvolle wijze uiten.
9. Denemarken
Afbeelding: Shutterstock
In Denemarken geldt een strikte regel: vermijd tatoeages op je gezicht, nek en handen. Deze wet bestaat al sinds 1966 om te voorkomen dat mensen zichtbare of onaantrekkelijke tatoeages op deze plekken laten zetten. De overheid is bezorgd dat tatoeages op deze plekken een onprofessionele uitstraling kunnen geven, wat het sociale leven en de kansen op werk kan beïnvloeden. Er is echter een beweging om deze al lang bestaande wet te veranderen, onder leiding van de Sociaal Liberalen. Sommige mensen laten al tatoeages op hun gezicht, nek of handen zetten, of ze reizen naar aangrenzende staten om zich op die plekken te laten tatoeëren, ondanks het bestaande verbod.
10. Duitsland
Afbeelding: Shutterstock
In dit land zijn er strenge tatoeagewetten tegen het tonen van tatoeages die de nazicultuur vertegenwoordigen of vieren. Als je zo’n tatoeage hebt, kun je worden gearresteerd en zelfs gedeporteerd. Hoewel Duitsland tatoeages over het algemeen accepteert, kan alles wat lijkt op steun aan het vroegere naziregime je in serieuze problemen brengen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke regels met betrekking tot tatoeages die verband houden met nazisymbolen om juridische consequenties in dit land te voorkomen.
Navigeren door het wereldwijde landschap van zelfexpressie door middel van tatoeages, het concept van “landen waar tatoeages verboden zijn” werpt licht op plaatsen waar wettelijke beperkingen deze kunstvorm uitdagen. De belangrijkste vraag is, waarom nemen mensen tatoeages? Een verklaring kan zijn dat het een manier is om jezelf uit te drukken en een gevoel van bevrijding te geven, waarbij het idee van beperking en restrictie wordt verworpen. Er is echter waargenomen dat wat jou niet kwetst, de gevoelens van anderen kan kwetsen. De lijst van landen die tatoeages verbieden, waaronder Iran, Turkije en Noord-Korea, weerspiegelt een complexe wisselwerking van culturele, religieuze en politieke factoren. In Iran botsen tatoeages met religieuze overtuigingen, terwijl Turkije een verschuiving in de houding van de autoriteiten heeft meegemaakt. De VAE en Thailand hebben tatoeages niet ronduit verboden, maar richtlijnen opgelegd die culturele gevoeligheden weerspiegelen. Sri Lanka en Vietnam tonen beperkingen die verband houden met culturele en religieuze gevoelens, met de nadruk op respect voor lokale overtuigingen. Denemarken en Duitsland, met genuanceerde regelgeving, illustreren de voortdurende dialoog tussen persoonlijke expressie en maatschappelijke normen. Het complexe wirwar aan verboden op tatoeages wereldwijd onderstreept de noodzaak voor reizigers om zich bewust en gevoelig door de verschillende culturele landschappen te bewegen.
Veelgestelde vragen
Welke landen weigeren visa voor tatoeages?
Geen enkele officiële documentatie van welk land dan ook vermeldt expliciet visumafwijzing vanwege tatoeages. Toch is het cruciaal om te erkennen dat bepaalde landen conservatieve opvattingen en houdingen hebben ten opzichte van tatoeages, wat potentieel complicaties kan veroorzaken bij visumaanvragen vanwege verschillende culturele perspectieven op body art.
Zijn tatoeages illegaal in Japan?
Ondanks dat het wordt beschouwd als een historisch centrum voor tatoeagekunst, heeft Japan verrassend strenge regels voor tatoeages. Negatieve associaties blijven bestaan en autoriteiten raden ten zeerste elke zichtbare inkt af die als aanstootgevend wordt beschouwd, met name als deze verband houdt met georganiseerde misdaad. Talrijke openbare ruimtes zoals zwembaden, warmwaterbronnen, etc. in Japan beperken de toegang voor personen met zichtbare tatoeages vanwege culturele gevoeligheden.
Belangrijkste punten
Tatoeages stuiten in Iran op sterke tegenstand vanwege hun associatie met duivelaanbidding en verwestering, wat leidde tot een verbod dat werd afgedwongen onder strikte interpretaties van de sharia. Tatoeages stuiten in Turkije op afkeuring, aangezien de hoogste religieuze instantie een fatwa uitvaardigde waarin moslims werd geadviseerd ze te verwijderen, verwijzend naar een verbod op basis van de leringen van de profeet Mohammed. Tatoeages in de VAE zijn onderworpen aan fatsoensrichtlijnen; bepaalde tatoeageontwerpen kunnen complicaties opleveren en tatoeëren is alleen toegestaan als het wordt gedaan door een erkende arts, volgens de General Authority of Islamic Affairs.
Ontdek de intrigerende wereld van tatoeagebeperkingen in Japan! Deze video onderzoekt de culturele nuances en plekken waar tatoeages verboden zijn. Klaar om de redenen achter het inkttaboe te onthullen? Bekijk nu en krijg inzicht in de complexe relatie van Japan met tatoeages!
Was dit artikel nuttig? BeoordelaarAuteurRedacteurFeitencontroleBrik Rangel is een zeer bekwame tatoeëerder met 12 jaar ervaring in het veld. Ze is gespecialiseerd in transformatieve tatoeage makeovers en cover-ups. Nadat ze haar vak in São Paulo, Brazilië, heeft verfijnd, werkt ze nu als tatoeëerder en manager bij Manhattan Tattoos in New York en als tatoeëerder bij Divine Tattoos in New Jersey.
Lees de volledige biografie van Brik Rangel
Pahul Nanra is een content schrijver met een voorliefde voor alles wat met mode en beauty te maken heeft. Ze heeft twee jaar ervaring in het schrijven over beauty en lifestyle genres. Ze is een Engelse Honours afgestudeerde van de Universiteit van Delhi met een diploma in Fashion Designing van YMCA.
Lees de volledige biografie van Pahul Nanra
Shatabdi is associate editor en alumnus van Lady Brabourne College, Kolkata, waar ze haar vaardigheden aanscherpte en een diepgaand begrip ontwikkelde van de wereld van literatuur en expressie. Ze heeft gewerkt met verschillende organisaties en websites die actief zijn in verschillende sectoren, variërend van onderwijs tot lifestyle, wat haar aanpassingsvermogen en drang om te leren laat zien.
Lees de volledige biografie van Shatabdi Bhattacharya
Manjari is een beauty- en lifestyle-schrijver met meer dan drie jaar ervaring in het schrijven over verschillende niches, waaronder beauty, gezondheid, wellness en technologie. Ze ontdekte haar passie voor schrijven voor het eerst op school en heeft haar vak sindsdien tot in de puntjes geperfectioneerd.
Lees de volledige biografie van Manjari Uppal
Leave a Reply